‘Dialoog en wederzijds begrip’ thema Dag van de Jeugd
11 Aug 2012, 08:00
foto


Uitdagingen waarmee de jeugd te maken krijgt, kunnen opgelost worden als er meer overlegmomenten komen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld. Dit is het uitgangspunt van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, dat daarom voor de Dag van de Jeugd op 12 augustus, heeft gekozen voor het thema ‘Dialoog en wederzijds begrip’. Door deze overlegmomenten zullen de eventuele problemen van de jeugd in kaart worden gebracht waardoor er gerichte acties ondernomen kunnen worden.

Op 17 december 1999 is tijdens een algemene ledenvergadering van de Verenigde Naties, 12 augustus uitgeroepen tot Internationale Dag van de Jeugd.
Het VN thema voor dit jaar is: ‘Building a Better World: Partnering with the Youth’ – a global call to action to develop and engage in partnership with and for youth.

Landelijk karakter
Het ministerie wil een proces inzetten om jongeren actief te betrekken bij het formuleren van de vraagstukken zoals het bieden van meer onderwijsmogelijkheden, het creëren van werkgelegenheid en het stimuleren van zelfwerkzaamheid.
Deze gedachte wordt al in de praktijk gebracht door het Jeugdparlement dat op verschillende momenten in overleg treedt met jongerenorganisatie, ministeries met een jeugdbeleid, buurtorganisaties en het bedrijfsleven. Verder worden er vanuit het directoraat Jeugdzaken programma’s, verspreid over een kalenderjaar, uitgevoerd over onderwijs, zinvolle tijdbesteding, beroepsgerichte trainingen en trainingen gericht op het stimuleren van jongondernemerschap.
De activiteiten van het ministerie hebben een landelijk karakter en hebben tot doel in samenwerking met alle partijen de gestelde doelen te bereiken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May