Jeugdige rovers:"Seki, da yo sji fa yo dede"
10 Aug 2012, 16:00
foto
Roy Deel


"Seki, da yo sji fa yo dede. Pe a moni de". Met die woorden werd de 48-jarige Roy Deel donderdagochtend kort na 03:00 uur op brute wijze uit een diepe slaap wakker geschud op een adres aan de Luitenant Weyneweg, waar hij af en toe logeert. Het sterk geëmotioneerde slachtoffer, dat medewerker is van Shell servicestation Albina, werd wreed in zijn nachtrust gestoord door drie tienerjongens. De 15-jarige H.D, is ondertussen als vierde verdachte aangehouden en in verzekering gesteld. Als jongste stond hij bij deze brute roofoverval op uitkijk. De jeugdige is inwonend op dat adres. Dit duidt op vermoedelijk een inside job, zegt de politie van Albina.

"Ik keek hevig geschrokken in de loop van een jachtgeweer." Diep aangeslagen vertelt Deel aan Starnieuws wat hem is overkomen.
"Pe a moni de", werd hem door een van die overvallers wederom toegesnauwd. De totaal verraste Deel stamelde:"Ik heb geen geld en al zou ik geld hebben, waarom zou ik het meenemen naar huis."

Gekapt met een kapmes
Deel werd liggend op zijn buik door de rovers gecommandeerd om zijn handen op zijn rug te plaatsen, wat hij ook deed. Hij probeerde daarbij om te kijken om te zien wie zijn belagers zijn. "Je moet niet kijken", werd hem toegesnauwd. "En toen ik desondanks probeerde om te kijken, werd ik door een rover op mijn hoofd gekapt met een kapmes." Het bloed stroomde uit de wond. Zijn voeten werden eveneens vastgebonden.

Om het stromende bloed te stelpen, werd zijn hoofd verbonden. Deel probeerde wederom te kijken. De crimineel hakte toen voor de tweede maal in op zijn hoofd. Deel:"Ik dacht dat ik dood ging." Uit onmacht riep hij:"Ik heb geen geld bij me." Hij begon tekeer te gaan. De rovers lieten hem daardoor met rust.

Met auto ervandoor
De criminelen haalden intussen de slaapkamer overhoop. "Waar is je broek", werd hem dreigend toegeschreeuwd. Hij wees hen de broek aan die op de vloer lag. In de broek waren de sleutels van de Shell shop, een bedrag van SRD 40, evenals twee mobiele telefoons. Daarnaast is een gas windbuks in huis aangetroffen. De buit meenemend, maakten de criminelen zich via het raam uit de voeten.

Buiten aangekomen hoorde Deel de motor van een auto aanslaan. De cd-player ging tegelijkertijd ook aan. Hij hoorde dezelfde cd die hij eerder op de avond in zijn auto beluisterde. "Ik wist gelijk dat het mijn auto was", zegt Deel. Hij bevrijdde zich uit zijn benarde situatie. Door een buurtbewoner werden de politie van Albina en andere medewerkers en de leiding van het servicestation gealarmeerd. "Ik was bang dat de rovers de Shell shop zouden bezoeken", zegt Deel.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May