Milieuprogramma Solom met OS Longmay geslaagd
08 Aug 2012, 04:00
foto
Leerlingen planten een palm op het terrein van Solom.


Onder het thema ‘Behoud biodiversiteit is onze prioriteit’ organiseerde de Stichting Ontwikkeling Longmay en Omgeving (Solom) samen met Openbare School Longmay een milieu-awareness programma. De zesdeklassers van de school moesten op zoek gaan naar informatie over biodiversiteit en deze daarna uitwerken in een tekening of schilderij.

Hendrie Karioikromo, voorzitter van Solom, legt Starnieuws uit waarom voor dit project is gekozen. “Biodiversiteit is op dit moment actueel. De aarde staat onder druk door klimaatverandering, stijging van de zeespiegel en milieuvervuiling. De jongeren worden met deze activiteit aan het denken gezet en wanneer zij hun ideeën op papier hebben gezet, kunnen zij hiermee ook ouderen motiveren.”
De kinderen moesten ook awareness borden maken die op het terrein van Solom geplaatst zullen worden. Er zijn ook bomen geplant, die moeten aangeven dat Longmay voor ‘groen’ gaat.

Volgens schoolleider Oemar Kertosentono van OS Longmay, zijn de leerlingen bijzonder enthousiast over het project. “Zij hebben alle drie dagen flink hun best gedaan. Eerst moesten zij informatie inwinnen om te weten wat biodiversiteit inhoudt en daarna moesten zij dat via een tekening laten zien. Zo kon je dus direct weten of zij de opdracht hadden begrepen en konden overbrengen.”
Karioikromo geeft aan dat dit project een jaarlijks terugkerend karakter moet krijgen en dat volgend jaar meerdere scholen zullen participeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May