Medicamenten Medische Zending nu centraal opgeslagen
08 Aug 2012, 02:00
foto
De nieuwe apotheek van de Medische Zending.


De Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) beschikt sinds kort over een nieuwe apotheek. Medicamenten bestemd voor poliklinieken in het binnenland zullen nu in een grote ruimte en niet langer verspreid worden opgeslagen. De bouw van de apotheek maakt deel uit van de uitbreiding van het magazijn van de MZ.

Directeur van de MZ, Edward van Eer, geeft aan dat de uitbreiding noodzakelijk was voor het verlenen van een betere dienstverlening naar het binnenland. “Met de nieuwe ruimte geeft de MZ invulling aan haar beleid om haar basisgezondheidszorg te laten voldoen aan gestandaardiseerde kwaliteitseisen,” merkte bestuurslid Ellison Freank op tijdens de opening.

Goed voorbereid
Met de bouw is niet over één nacht ijs gegaan. Nadat er een projectvoorstel is geschreven is dit in 2010 voor goedkeuring ingediend bij Staatsolie Foundation for Community Development. De bouwkosten waren begroot op US$ 370.167. Na beoordeling van de plannen door het fonds, is in 2011 goedkeuring gegeven en is uiteindelijk een bedrag van US$ 100.000 gedoneerd. Het uitbreidingsproject is op verzoek van Staatsolie, in samenspraak met de architect van de MZ, opgesplitst in fasen om zo een soepele uitvoering te garanderen.

De opening van de apotheek werd verricht door Freank, samen met het hoofd van de apotheek Bernadette Zebeda. Aanwezig waren bestuursleden van de MZ, vertegenwoordiger van Staatsolie, Glenn Sairras en andere belanghebbenden, meldt de MZ.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May