'Papegaaitjes’ doen geldzaken bij Finabank
07 Aug 2012, 20:00
foto
Papegaaitjes met hun spaarboekje bij de Finabank. (Foto: Raoul Lith)


‘De kinderen van peuterschool ‘De Papegaaitjes’ hebben vandaag mogen ervaren hoe er zaken worden gedaan bij een bank. Om het thema ‘sparen’ goed over te brengen is er voor gekozen om een bezoek te brengen aan de Finabank.

Sherida Doorstam directeur van de school, zegt aan Starnieuws dat het idee achter deze dag is, om aan te geven hoe belangrijk onze munteenheid is. De peuters zeggen vaker ‘mama heeft geld’ of ‘ik ga papa geld vragen’, maar weten niet wat het inhoudt. “Maar als je ze al op jonge leeftijd kan wijzen op de waarde van het geld en het belang van sparen dan is de kans groot dat ze het als volwassenen ook doen”, zegt Doorstam.

Spaarboekjes
Meredith Stoutenburg van de bank vertelt dat het een leuke ervaring is geweest om de peuters een rondleiding te geven. “Ik was verrast dat veel van de kleintjes het verschil konden herkennen tussen de SRD 50, euro 10 en een US dollar”, zegt Stoutenburg. Ze heeft uitleg gegeven over de verschillende stappen om een rekening te openen en hoe er geld geleend wordt om zaken te doen.

Van de bank hebben al de Papegaatjes een spaarboekje gekregen om via de school of de ouders bij de bank te sparen. “We hebben ze ook al hun eigen spaarpot laten maken. Je moet creatief zijn. Zo hebben we van cups en aluminiumfolie alles vervaardigd”, vertelt Doorstam. Het laatste thema voor dit schooljaar is sport. De schoolleider hoopt dat de minister van Sport- en Jeugdzaken positief reageert op het verzoek om de kinderen te ontvangen.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May