Jongeren Witsantie maken stappen vooruit
07 Aug 2012, 22:00
foto
Deelnemers aan de training met hun certificaat.


Jongeren van het dorp Witsantie en omgeving, in het district Para, krijgen nu volop de gelegenheid stappen vooruit te maken in hun ontwikkeling. Met onderwijsactiviteiten vanuit het educatiecentrum wordt naast het normale schoolbezoek extra aandacht besteed aan hun leerproces. Met de jongste activiteit, een drie weken durende training in de basiscursus Windows 7, hebben de jongeren kennis kunnen maken met de ICT-wereld.

De onderwijsactiviteiten worden georganiseerd en gecoördineerd door de stichting Witsantie Educatief Centrum, die zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van de jongeren. Districtscommissaris Jerry Miranda zei bij de certificaatuitreiking dat de jongeren verder gestimuleerd moeten worden. Naast directe onderwijsmogelijkheden moet ook aandacht besteed worden aan hun capaciteiten die zij hebben op het gebied van sport en recreatie. Hij heeft zich bereid verklaard mee te werken op het terrein van het centrum een speeltuin te laten inrichten.

Inzicht verruimd
38 personen hebben de training gevolgd. Naast jongeren van wie de jongste 12 jaar is, waren er ook ouderen. De oudste persoon die een certificaat heeft ontvangen, is 55 jaar. Trainer Bryan Sweedo zegt aan Starnieuws dat de cursus het voordeel heeft dat de kinderen beter hun teksten beheersen en begrijpen en inzicht hebben in de basisaspecten van Windows, wat volgens hem al heel wat is. De cursus zal een vervolg hebben terwijl nog meer groepen jongeren zullen worden getraind. Miranda heeft alvast twee lap-tops ter beschikking gesteld voor de twee best geslaagden van de volgende training. Sweedo is ingenomen met de activiteiten in het dorp. Hij merkt dat daardoor de jongeren mondiger worden in positieve zin en betere prestaties leveren.

De stichting heeft als uitgangspunt dat de mens centraal moet staan en dat vooral in jongeren moet worden geïnvesteerd. First Lady Ingrid Bouterse Waaldring brengt op 10 augustus een bezoek aan Witsantie. Zij zal aandacht besteden aan de naschoolse activiteiten in het dorp, die in oktober weer beginnen. De stichting verzorgt danslessen in verschillende dansstijlen maar ook in traditionele zoals het Arrowaks.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May