Slagingspercentage Havo gemiddeld 68%
04 Aug 2012, 03:00
foto
Het aantal geslaagden na herexamen voor het schooljaar 2011-2012


De Havo-scholen boeken na het herexamen een gemiddeld slagingspercentage van 68%. Het hoogst scoort de Henry Hassankhan Scholengemeenschap met 81,6%. Van de 103 examenkandidaten van deze school zijn 84 geslaagd en 18 afgewezen.

Onderdirecteur Inez Zorgvliet van Havo III is niet echt tevreden met de resultaten op haar school. Er zijn minder scholieren geslaagd dan vorig jaar. Dit jaar heeft Havo III een slagingspercentage van 57%. Van de 135 kandidaten zijn 55 afgewezen. “De motivatie is er niet bij de scholieren”, zegt Zorgvliet aan Starnieuws. “We hebben de scholieren erop gewezen dat ze een tweede kans krijgen en dat ze die moeten benutten.” Volgens de onderdirecteur is er vanuit het docentenkorps alles gedaan om vooral de herexamen-kandidaten erdoor heen te helpen. “Ze hebben het zelf laten afweten.”

Ook directeur Georgine Parmessar van Havo II zegt dat het aan motivatie ontbreekt bij de scholieren. “Sommigen zijn gewoon vergeten wanneer ze voor moeten gaan”, vertelt ze. Havo II heeft een slagingspercentage van 62,1%, wat iets minder is dan vorig jaar. Van de 124 kandidaten zijn 46 afgewezen.

Havo I boven 70%
Anders is het bij het Havo I. “We hebben sinds de jaren zeventig niet meer zo een hoog percentage gehaald”, zegt onderdirecteur Cheryl Jubitana vergenoegd. De school zat voordien altijd tussen de 60 en 65% geslaagden. “Ik denk dat het heeft gelegen aan de groep die een tweede kans kreeg.” De scholieren zijn volgens Jubitana in de derde ronde pas echt er tegen aan gegaan. “Ze hebben gehosseld bij het derde SO.” Van de 244 kandidaten zijn na herexamen 177 geslaagd, wat de score brengt op 73%.

Directeur Denny Wongsodimedjo van de Henry Hassankhan Scholengemeenschap zag zijn Havo-score met 11% stijgen in vergelijking met vorig jaar. De school eindigt dit jaar met 81,6%. Volgens Wongsodimedjo ligt het succes aan verschillende factoren, “maar vooral de instroom van scholieren speelt een belangrijke rol.” Hij is tevreden, “omdat ik realistisch blijf.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May