Curaçao gaat in oktober stemmen
03 Aug 2012, 15:30
foto


Het Caribisch eiland Curaçao gaat op 19 oktober naar de stembus om een nieuwe regering te kiezen. Het kabinet van minister-president Gerrit Schotte is gevallen. De regering kwam in het weekend al in zwaar weer toen zij haar geringe meerderheid in het parlement kwijtraakte.

Minister-president Schotte zegt in een verklaring dat de regering het parlement en de Staten ontbindt en haar ontslag indient. De situatie in het land vraagt volgens de premier om een krachtig beleid om de overheidsuitgaven te saneren en de sociaaleconomische situatie in het land te verbeteren. Daarvoor heeft de regering volgens Schotte een solide meerderheid nodig in het parlement, schrijft persbureau Novum.

De regering van Schotte is de eerste sinds de Nederlandse Antillen in oktober 2010 werden ontbonden. Curaçao heeft sindsdien de status van een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao verkeert in zwaar weer door financiële crises, die het Caribische eiland parten spelen. Enkele weken stelde Nederland Curaçao onder curatele en moet het land nu forse bezuinigingen doorvoeren.

Rozier, fractieleider van de gevallen regeringspartij MFK, geeft als oorzaak de slechte financiële situatie in het land, de problemen in de gezondheidszorg en de problemen in het justitiële apparaat. Hij noemt de relatie van het eiland met Nederland ‘moeizaam’. Hij vindt dat er nu een zakenkabinet moet komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May