Letitia Vriesde leidt Surinaamse Atletiek Bond
02 Aug 2012, 11:30
foto
Letitia Vriesde


De Surinaamse hinde Letitia Vriesde leidt vanaf 1 augustus 2012 het nieuw bestuur van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB). Al maanden broeit het binnen de SAB.

Op 25 januari en 9 februari werden er afzonderlijke besturen gekozen, nadat het bestuur Oswald Elmont zijn mandaat had teruggegeven op 4 november 2011.
Op een algemene ledenvergadering op 25 januari 2012 in het Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) werd Robby Rijssel gekozen tot voorzitter van het SAB-bestuur. Het voormalig bestuur Elmont stapte naar de kortgedingrechter met de eis het bestuur-Rijssel te verbieden zich uit te geven als bestuur. De rechter wees die eis af, waarna Elmont naar het Hof stapte om zijn gelijk te krijgen. Het hof kreeg partijen zover om onder leiding van een commissie terug te gaan naar de verkiezingen.

Van de twintig atletiekverenigingen stemden dertien op woensdag 1 augustus op het bestuur-Vriesde. De overige leden van het nieuw SAB-bestuur zijn: Bryan Rijger, Danielle Veira, Ewald Edhard, Irmgard Tjong A Hung, Rabinderdath Angnoe en Raymond Gilson, die ook in het bestuur-Rijssel zat.

Op de dag van de verkiezingen zelf heeft Frederik G. Lobman zich uit de Commissie van goede diensten teruggetrokken. “Gelet op de onstatutaire wijze waarop de verkiezingen die door de commissie zijn gepland voor heden, 1 augustus 2012, hebben de leden die mij hebben voor gedragen om hen te vertegenwoordigen in de commissie, hun mandaat ingetrokken en mij verzocht als mij als lid van de Commissie van goede diensten terug te trekken,” schrijft Lobman. “Ik verzoek u derhalve mij ingaande dit moment, woensdag 1 augustus 2012, het tijdstip 14:55 uur, niet meer te beschouwen als zijnde lid van deze commissie.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May