Cambiohouder Soender Hirasingh gearresteerd
01 Aug 2012, 09:00
foto


Cambiohouder Soender Hirasingh van Nirlo Money Exchange is aangehouden door de politie. Diverse mensen hadden geld geleend aan Hirasingh en konden dit niet terugkrijgen. Hirasingh ging vorig jaar naar Cyprus, zonder iemand iets te melden.

Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bevestigt tegenover Starnieuws dat Hirasingh is aangehouden. De zaak is in onderzoek bij de afdeling Fraude van de politie. Binnenkort zal Hirasingh worden voorgeleid voor de rechter.

Eerlijk terugbetalen
“Ik heb geld geleend van een aantal personen en ik zal dat eerlijk terugbetalen, zoals ik dat altijd heb gedaan. Het gaat om euro 2.5 miljoen”, zei Hirasingh in januari aan Starnieuws vanuit Cyprus. Dit is echter niet gebeurd.

De cambio van Hirasingh werd enkele maanden geleden gesloten door de Centrale Bank van Suriname. Alle cambiohouders kregen een schrijven hierover. Er waren onregelmatigheden geconstateerd. Starnieuws verneemt dat Hirasingh naar Suriname is gekomen om te proberen de zaak in der minne te schikken. Intussen is hij aangehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May