First Lady blij met 40 computers uit China
31 Jul 2012, 18:30
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring krijgt van de Chinese ambassadeur Yuang Nansheng symbolisch de 40 computers en printers overhandigd. (Foto: Raoul Lith)


First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft vandaag veertig computers met printers in ontvangst genomen van de Chinese ambassade. Deze goederen, ter waarde van US$ 30.000, zijn bestemd voor diverse scholen voor de mediatheek. Er zal nog een keuze gemaakt worden van scholen die in aanmerking hiervoor komen.

De schenking kreeg de echtgenote van de president toen zij op uitnodiging van ambassadeur Yuang Nansheng in China met vakantie was. De 'Woman Federation China' schonk toen het bedrag waarvoor goederen uitgekozen mochten worden. "Ik heb gekozen voor computers voor scholen", zegt de First Lady. De afwerking van dit cadeau werd gedaan door ambassadeur Lloyd Pinas in China.

Schenking Unicef
Het Kinderfonds Unicef heeft ook speelgoed geschonken aan de First Lady. Zij zegt aan journalisten dat de goederen gedoneerd zullen worden aan kinderen uit het binnenland. "Zij worden vaak vergeten, terwijl die kinderen het speelgoed ook hard nodig hebben", benadrukt Bouterse.

Binnenkort zullen de goederen bestemd voor de kinderen in het binnenland worden gedistribueerd. De computers en printers voor de scholen, worden in het komende schooljaar overhandigd aan de scholen die geselecteerd worden. Nagegaan zal worden welke scholen deze spullen het hardst nodig hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May