Ergernis om niet doorgaan huishoudelijke vergadering DNA
31 Jul 2012, 14:40
foto


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is vandaag niet doorgegaan. Diverse leden van de coalitie waren niet aanwezig en de oppositie heeft geen quorum verleend. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons had geen andere keus dan de bijeenkomst te openen en weer te verdagen naar morgenochtend.

Starnieuws verneemt dat Simons niet te spreken is over de gang van zaken. Zij zal nagaan welke maatregelen er getroffen kunnen worden tegen leden die consequent laat komen of afwezig zijn op vergaderingen. Een van de mogelijkheden die er zijn, is de namen van de personen te publiceren. Ook disciplinaire maatregelen kunnen tegen hen genomen worden. De leiding van de partijen kunnen ook optreden tegen de leden.

Stagnatie
De oppositie vindt dat leden van de Mega Combinatie vaak afwezig zijn of laat komen. Zij vinden dat als de coalitie met een ruime meerderheid niet in staat is voor quorum te zorgen, dat ook een politiek signaal is. De oppositie had ook een interne vergadering in het gebouw van De Nationale Assemblee. Slechts enkelen hadden de presentielijst getekend.

Op de huishoudelijke vergadering zouden diverse commissies van rapporteurs worden benoemd. Er moeten wetten worden voorbereid voor openbare behandeling. Andere commissies zouden verslag uitbrengen van bijeenkomsten die in het buitenland zijn bijgewoond. Leden van de coalitie die aanwezig waren, zijn net als Simons gebelgd over de gang van zaken. Zij vinden het erg dat zoveel tijd en geld verspild wordt omdat vergaderingen niet doorgaan. 22 leden hadden de presentielijst getekend en niet iedereen was in de zaal toen Simons de bijeenkomst opende en verdaagde.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May