Inter Moengotapoe pakt semikampioenschap
29 Jul 2012, 22:30

De laatste wedstrijden zijn vandaag afgewerkt in de SVB Digicel hoofdklasse competitie. Simultaan werden gespeeld Robinhood-Inter Moengotapoe en
WBC tegen Leo Victor. Inter Moengotapoe én Leo Victor maakten nog aanspraak op het semikampioenschap. Uiteindelijk is de ploeg uit Moengo van Ronnie Brunswijk op de tweede plaats geëindigd.

De wedstrijd tussen Robinhood en Inter Moengotapoe werd gespeeld in het Essed stadion. De Moengonezen startten de wedstrijd heel agressief want ze hadden de punten hard nodig. Ook in deze wedstrijd stelden de spelers van Robinhood hun aanhang teleur met het geleverde spel. Robinhood is al kampioen dus de motivatie leek er helemaal uit te zijn. Inter Moengotapoe maakte hiervan flink gebruik en kwam halverwege de wedstrijd op een 1-0 voorsprong, die tevens ook de ruststand was.

In de tweede helft had de ploeg van Robinhood wat meer zin en trok de stand naar 1-1. Inter Moengotapoe deed er alles aan om de wedstrijd niet te verliezen.
Robinhood kwam toch op een 2-1 voorsprong. Vrij diep in de tweede helft kreeg Amaaktie Maasie de ruimte om een schot te lossen op het doel van Robinhood.
Doelman Ronny Aloema kon de bal niet onder controle krijgen en deze verdween in het doel. De eindstand werd 2-2 en hiermee kan de ploeg uit Moengo zich semikampioen noemen. Inter Moengotapoe was landskampioen in 2006/2007, 2007/2008, 2009/2010 en 2010/2011.

Na de wedstrijd mocht Robinhood de kampioenstrofee gelijk in ontvangst nemen. Minst gepasseerde doelverdediger in dit toernooi is geworden Ronny Aloema (Robinhood).