Zes dames dingen naar kroon 'Miss Supranational Suriname'
29 Jul 2012, 06:00
foto
Gloria Naarendorp, Omaira Toelsie, Tattiana Rosric, Periskia Laing,Cindy Edwards en Debora Ravenberg doen mee aan de verkiezing van 'Miss Supranaturel Suriname'. (Foto: Raveendath Baynath)


Suriname heeft een 'schoonheidsverkiezing' erbij: Miss Supranational Suriname. Uit zes dames tussen de 20 en 23 jaar zal de eerste Miss Supranational gekroond worden. Tropical Beauties Suriname, wil met deze 'beauty pageant' de jonge Surinaamse vrouw een platform bieden via schoonheid en intelligentie. Zaterdagavond mocht de pers kennismaken met de contestanten en de organisatie.

De World Beauty Association organiseerde in 2009 de eerste Miss Supranational in
Polen. De vierde editie wordt wederom in Polen gehouden op 15 september 2012.
Suriname doet voor het eerst mee.

Gat in de markt
"Wij willen het Surinaamse publiek opnieuw bewust maken van de gedachte achter een schoonheidsverkiezing", geeft Jermain Tjin-A-Koeng van Tropical Beauties aan. "Op Miss Suriname na zijn haast alle verkiezingen op etnische gronden gebaseerd. Wij zagen dus een gat in de markt dat wij met dit contest kunnen vullen".

Miss Supranational Suriname kent geen talentenronde omdat het niet vereist is bij het vergaren van punten. "Het gaat bij ons om schoonheid, zichtbare intellect en het kunnen promoten van je land", verduidelijkt Tjin-A-Koeng. Met rondes voor kennismaking, badpakken, avondgala, een 'over-all' presentatie, en een 'vraag en antwoord' ronde, verschilt de formule niet veel van Miss Suriname.
"Ja, we zijn nou concurrenten", geeft Tjin-A-Koeng toe. "We moeten uit dezelfde markt de meisjes halen om uiteindelijk iemand af te vaardigen naar het buitenland. Zij naar Miss World, wij naar Miss Supranational."

Vereisten
Ouder dan 18, minimaal middelbaar niveau geschoold, geen kinderen hebben, minimaal vijf jaren in Suriname wonen, nooit topless of naakt voor de camera geweest zijn, zijn enkele vereisten waar de zes finalisten aan voldoen. Debora Ravenberg, Cindy Edwards, Periskia Laing, Tattiana Rosric, Omaira Toelsie en Gloria Naarendorp zullen op 11 augustus in de ballroom van Torarica een gooi doen naar de tiara van Miss Supranational Suriname.

"Wij garanderen een show die anders is dan wat er aan missverkiezingen tot nu toe is gepresenteerd", belooft Tjin-A-Koeng. "We gaan Suriname weer 'pageant-minded' maken".

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May