Illegale goudzoekers Rosebel enorm afgenomen
29 Jul 2012, 04:00
foto


De goudwinning door kleinschalige goudzoekers op de concessie van Rosebel Goldmines in Brokopondo is haast onder controle. Van de 600 tot 700 goudzoekers, zijn nog ongeveer 60 overgebleven. Iamgold/Rosebel Goldmines wil dit probleem helemaal opgelost hebben.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie van het Canadese bedrijf en minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen gisteravond werd melding gemaakt van dit probleem. "Kleinschalige goudwinning op de concessie van Rosebel blijft een uitdaging voor het bedrijf". Aangehaald worden gezondheids- en veiligheidsrisico's en schade aan het milieu. Rosebel benadrukt zich gecommitteerd te hebben aan de hoogste internationale standaarden op de hele concessie.

Om tot een duurzame oplossing te komen is er volgens Rosebel een continue dialoog met de Commissie Ordening Goudsector, de overheid en Makamboa, waarin de goudzoekers uit Nieuw Koffiekamp zijn gebundeld. Dit heeft geleid tot het drastisch terugnemen van het aantal illegale goudzoekers. De laatste groep moet nog worden aangepakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May