Brunings: Nog meer luchtvaartovereenkomsten in de maak
29 Jul 2012, 00:00
foto
Gerard Brunings


Behalve de 'open sky' luchtvaartovereenkomst met de Verenigde Staten van Amerika, zullen binnenkort ook gesprekken volgen met Frankrijk, Haïti, Canada, Chili, Panama en Equatoriaal-Guinea. De concept-luchtvaartovereenkomst met Amerika is intussen vertaald in het Nederlands. De tekst is ter goedkeuring aan de Amerikanen aangeboden.

Dit zegt Gerard Brunings, adviseur van de president belast met de reorganisatie van de luchtvaartsector, in gesprek met Starnieuws. Brunings maakte ook deel uit van het onderhandelingsteam. "Zodra akkoord is bereikt over de vertaling, zal de concept-overeenkomst aangeboden worden aan de Staatsraad. Daarna wordt het doorgestuurd naar De Nationale Assemblee", zegt Brunings. Hij verwacht dat binnen een maand de procedure rond zal zijn.

Brunings ziet goede mogelijkheden voor Suriname in de luchtvaartsector. De vleugels kunnen verder uitgeslagen worden. De Fransen hebben gevraagd om weer te vliegen op Cayenne. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, waar Brunings president-commissaris van is, is al begonnen met de voorbereidingen. Ook Haïti biedt goede perspectieven. "Van daaruit kan naar Miami worden gevlogen. Dat wordt een belangrijke route", stelt Brunings. Hij benadrukt dat zaken binnen korte tijd in een stroomversnelling terecht zullen komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May