Bestuur BEP wil vergaderen, maar niet op Brownsweg
28 Jul 2012, 06:00
foto


Het bestuur van de BEP heeft besloten in te gaan op de eis van kernen van Brokopondo om te vergaderen. Het bestuur kiest er echter niet voor die bijeenkomst in het dorp Browsweg te houden, zoals in de brief van de kernen is aangegeven. Ook zal vooraf aan de vergadering, het royement van Diana Pokie en Waldie Ajaiso niet worden ingetrokken.

Dit besluit brengt partijen verder uiteen en zorgt voor nog meer verdeeldheid binnen de BEP. Vooral de kernen van Brownsweg vinden dat de vergadering in het dorp moet worden gehouden. Edi Geddeman, voorzitter van een van de kernen in het dorp zegt aan Starnieuws, dat de kernen het bezwaarlijk vinden om uit te media te vernemen dat zij in een motie toestemming hebben gegeven aan het hoofdbestuur om Pokie en Ajaiso te royeren. “Daarover willen wij opheldering, omdat dat niet zo is. Wij hebben ze in een brief uitgenodigd om te komen naar het dorp, omdat het om Brownsweg gaat”, zegt de kernvoorzitter.

Stanley Rensh van een ander dorp in Brokopondo zegt ook dat gevraagd is om in Browsweg te vergaderen, maar het niet erg te vinden als de bijeenkomst op een centrale plek in het district wordt gehouden.

Onwetendheid
Ronny Asabina van het hoofdbestuur van de BEP geeft aan dat het beter is alle kernen van Brokopondo uit te nodigen voor de vergadering. Hij wijst er op dat de brief van de kernen aan het hoofdbestuur door 19 kernen uit het district is ondertekend, terwijl Brownsweg uit zeven kernen bestaat. “Wij willen van de gelegenheid gebruikmaken om alle kernen dezelfde informatie te geven, omdat na het royement er geen contact meer is geweest tussen het bestuur van de partij met kernen en andere personen in het district”, zegt Asabina.

Op de vergadering met de kernen van Brokopondo zal volgens hem het bestuur kunnen aantonen dat de voordracht om Pokie en Ajaiso te royeren is ondersteund door kernen uit Brokopondo, inclusief Brownsweg, waar Pokie is geboren.
“Er heerst veel onwetendheid onder de mensen over de partij. Het zou een terecht verwijt zijn naar ons, dat we onze mensen niet goed onderrichten over de regels in de partij. We willen daarom een vergadering bijeenroepen en alle kernen dezelfde informatie geven over deze situatie waarin we zijn beland”, zegt Asabina over de reden waarom volgens hem vergaderd moet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May