Gezinnen voorzien van betere huisvesting in Nickerie
28 Jul 2012, 08:00
foto


Stichting Sari heeft in samenwerking met het Low Income Shelter Program (LISP) aan een behoeftige familie in Nickerie een eenkamerwoning geschonken. Ook is hun bestaande woning voor SRD 10.322 gerenoveerd. De familie bestaat uit een zieke moeder, een drugsverslaafde zoon en een gehoorgestoorde dochter. De eenkamerwoning is bestemd voor de dochter die student is van het avond havo.

Voorzitter Krishna Baijnath van Sari zegt dat met ondersteuning van de directeur van Hazard, Carlo Palmtak, gedetineerden onder supervisie van penitentiaire ambtenaren een heel goede job hebben gedaan. Hierdoor hoefde er geen arbeidsloon betaald te worden en kon dat geld anders besteed worden. Ook het bedrijfsleven heeft geholpen door het geven van korting op materiaal.

Aan de Cassaveweg werd een tweekamerwoning overgedragen aan een andere familie. Deze familie had een eigen bijdrage geleverd en de overige kosten zijn betaald met geld van het LISP en een donatie uit Nederland.
Binnenkort zullen nog twee woningen afgebouwd worden die met ondersteuning van Sari zijn opgezet. Vanaf de start van LISP1 in 2005 en LISP2 in 2010 zijn in totaal 2000 woningen gerestaureerd in Nickerie. Landelijk staat Stichting Sari op de eerste plaats met de meeste goedkeuringen van het LISP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May