Bewoners Tamanredjo moeten nog een maand wachten
26 Jul 2012, 22:30
foto
De gedupeerden van Tamanredjo met hun borden voor het gerechtsgebouw. (Foto: Raoul Lith)


Bewoners van Tamanredjo moeten zeker nog minimaal een maand wachten voordat de rechter een beslissing heeft genomen over hun woon- en verblijfplaats. Al sinds mei worden zij door een particulier aangemaand hun woonplek te ontruimen omdat die hem zou toebehoren. Volgens Chas Mijnals de raadsman van de bewoners zijn zij bezig met een zaak die beslist in hun voordeel moet worden beslecht.

Evenals de vorige week togen de bewoners vandaag weer naar het kantongebouw waar de rechtszaak in behandeling is. Het kort geding is aangespannen door de particulier die het gebied te Tamanredjo opeist. Zeven van de ruim 150 bewoners zijn gedagvaard. De overige bewoners zijn ook niet zeker van hun zaak. Mijnals zegt dat tijdens het rechtsproces er veel onduidelijkheden waren geconstateerd. Daarom duurt de zaak iets langer. Er zijn nog drie zittingen, waarna de rechter tot een eindoordeel zal komen.

Afkeuring
De bewoners die worden geleid door Ann Sadi van de belangen behartiging organisatie Tamanredjo, zeggen dat zij bij elke rechtszitting aanwezig zullen zijn. Dit doen zij door buiten het gerechtsgebouw post te vatten met protestborden. Sadi merkt tegenover Starnieuws op dat ondanks de vastenmaand een groep toch besloten heeft te komen protesteren. Het was eigenlijk de bedoeling dat alleen het bestuur aanwezig zou zijn. “Maar de mensen zijn zo bezorgd over hun toekomst. Als deze zaak slaagt, zullen ook de andere bewoners aangepakt worden”, vreest Sadi.

Mijnals zegt dat de particulier nog moet kunnen aantonen dat het gebied waarop hij denkt rechten te hebben daadwerkelijk hem toebehoort. “Dat zal niet kunnen omdat hij het nooit heeft gekocht zoals hij beweert”, zegt Mijnals. Hij keurt het af dat een particulier op slinkse wijze probeert mensen van wie sommigen al vanaf hun geboorte op de plek wonen, te beroven. “Oude mensen zo de stuipen op het lijf jagen, kan niet”, zegt hij. Een van de senioren burgers is woensdag overleden. De oorzaak is niet bekend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May