BEP-hoofdbestuur in spoedvergadering bijeen over kernen
26 Jul 2012, 18:45
foto


Het hoofdbestuur van de politieke organisatie Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) komt vanavond in een spoedvergadering bijeen. Het bestuur wil zich buigen over de actie van de 20 kernen die protesteren tegen het royement en het terugroepen uit het parlement van de partijleden Waldie Ajaiso en Diana Pokie.

“We hebben van de deurwaarder een brief gekregen van deze kernen en we hebben al besloten dat we ingaan op hun eis om uitgenodigd te worden voor een gesprek”, zegt hoofdbestuurslid en parlementariër Ronny Asabina aan Starnieuws.
In de brief van de kernen wordt ook geëist van het hoofdbestuur dat het royement ongedaan wordt gemaakt, maar ook alle andere handelingen die hebben plaatsgevonden ‘op basis van het onrechtmatig royement’. Asabina zegt dat hierover pas vanavond gesproken wordt. We willen eigenlijk met de mensen praten en zien hoe we verder gaan”, zegt hij. Het hoofdbestuur heeft ook de andere kernen die niet hebben mee getekend in de brief oproepen voor een vergadering.

Vraagtekens
Asabina zegt dat het hoofdbestuur wel vraagtekens heeft bij de brief van de kernen. Volgens hem zijn de handtekeningen daarop selectief verzameld en is misbruik gemaakt van de onwetendheid van de mensen die niet goed weten wat er aan de hand is. “Ik heb al met sommige mensen gesproken. Zij hebben wel gevraagd om een vergadering maar niet om het royement ongedaan te maken en juridische stappen tegen het bestuur van de partij te nemen.

In de brief van de kernen staat dat wanneer het hoofdbestuur van de BEP binnen 14 dagen geen gehoor geeft aan de eisen van de kernen er juridische stappen ondernomen worden. Asabina zegt te moeten toegeven dat er al geruime tijd, sinds het royement van ex-minister Linus Diko geen contact is geweest met enkele kernen en personen, omdat zij partij kozen van Diko. “Maar het grootste deel van de kernen in Brokopondo staat nog steeds achter het hoofdbestuur”, meent Asabina.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May