Tweede cursus basisfotografie SUFOV afgerond
26 Jul 2012, 13:00
foto
Foto: Shalina Schneiders


Met de bedoeling om fotografie op een hoger niveau te brengen heeft de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) gemeend om dit jaar ruime aandacht hieraan te besteden. Het is voor het eerst dat zij twee keer in één jaar tijd basisbeginselen van fotografie belichten en dit keer behaalden 16 vrouwen en 20 heren hun certificaat.

Marion (68) geeft aan de cursus gevolgd te hebben omdat ze een actievere hobby wilde hebben. “Het technische aspect van de camera kon ik niet zo snel oppikken maar het is me toch wel gelukt om de cursus tot een goed einde te brengen”, zegt ze glimlachend.
De jongste deelnemer van deze cursus, de 14-jarige Don Lau, is pas in februari begonnen met fotografie omdat hij geïnteresseerd raakte in de wat technische kanten van de fotografie. Hij begon met een point en shoot camera maar heeft inmiddels wel eentje die meer mogelijkheden heeft.

Investering
Deze 6-daagse cursus heeft twee praktijkdagen gehad waarbij met ervaren begeleiders opdrachten werden uitgevoerd. Dat mensen steeds meer investeren in materiaal is te merken want het overgrote deel van de cursisten had de wat betere camera's. Echter moet men niet denken dat je geen goede shots kan maken met een point en shoot camera, want als het om macroshots gaat, dan kan je best beter uitkomen tenzij je een camera met een macrolens hebt, kwam naar voren tijdens de cursus.

Shalina Schneiders raakte gemotiveerd door haar vriend om ook te schieten en vindt fotografie nog steeds leuk. Binnenkort hoopt ze een eigen camera te hebben. Uit de ingezonden foto’s van de tweede praktijkdag werd haar foto tot de beste gerekend!
Michel Eriks, voorzitter van de SUFOV, hoopt dat in de toekomst het enthousiasme onder cursisten, begeleiders alsook meerdere sponsors naar een nog hoger niveau getild kan worden. In november zal er een basiscursus speciaal voor kinderen georganiseerd worden om ook daar het enthousiasme te prikkelen en de nodige ondersteuning te geven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May