Dc Boejoekoe heeft onderwijs als speerpunt
25 Jul 2012, 17:00
foto
Mavrick Boejoekoe krijgt de felicitaties van zijn collega. Hij is vandaag beëdigd tot districtscommissaris. (Foto: Raoul Lith)


Mavrick Boejoekoe is vandaag beëdigd door president Desi Bouterse als districtscommissaris van ressort Paramacca in het district Sipaliwini. Langa Tabbetje in oost-Suriname is de zetel van dit ressort. Boejoekoe is bestuurskundige en hij is voorgedragen door de ABOP. Hij wil zich vooral richten op onderwijsmogelijkheden voor kinderen.

De installatie van Boejoekoe als dc zal plaatsvinden in overleg met minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Bouterse wees de jeugdige dc op zijn belangrijke taken. Hij vroeg zijn familie om hem te ondersteunen. De president toonde zich tevreden over dat jong kader de gelegenheid krijgt om zich te bewijzen.

Kansen voor jongeren creëren
In gesprek met Starnieuws zegt de nieuwe dc dat hij zich vooral sterk wil maken voor de schooljeugd. Hij wil dat kinderen meer ontwikkelingskansen krijgen. "Veel kinderen uit het binnenland ontberen eenvoudige kennis en ik wil mij inzetten voor hun studie. Ik wil hen ook de mogelijkheid geven om te zien wat ik heb gezien", zegt de nieuwe dc.

Boejoekoe heeft lange tijd als projectmanager gewerkt bij de Nationale Vrouwen Beweging die projecten in het binnenland uitvoert. Ook bij de Pater Albrinck Stichting was Boejoekoe actief. "Ik heb veel ervaring opgedaan bij deze twee werkgevers", zegt de dc. Hij bruist van energie om het ressort Paramacca tot bloei te kunnen brengen. Hij is dankbaar voor de mogelijkheid die hij heeft gekregen. De president zei dat met steun van de Almachtige, die tijdens de plechtigheid ook is aangeroepen, dit moet lukken.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May