Brownsweg protesteert tegen terugroepen Pokie en Ajaiso
25 Jul 2012, 10:00
foto
Diana Pokie en Waldie Ajaiso krijgen steun van hun achterban.


Vandaag wordt in het district Brokopondo een protestdemonstratie gehouden door de achterban van de teruggeroepen parlementariërs Diana Pokie en Waldie Ajaiso. De protestdemonstratie wordt gehouden in het geboortedorp van Pokie. Eerst wordt er een massameeting gehouden waarbij ook andere kernen van Brokopondo en Boven-Suriname worden verwacht.

Het gaat om kernen van de BEP, de partij die de twee parlementariërs heeft geroyeerd en nu heeft teruggeroepen uit het parlement. Hoofdkapitein Albert Aboikoni van de Saramaccaners zegt aan Starnieuws dat de massameeting daarom juist in het dorp van Pokie wordt gehouden. Hiermee zal volgens hem het tegendeel worden bewezen van wat BEP-voorzitter Caprino Alendy beweert. Hij zou hebben gezegd dat de voordracht om de twee parlementariërs te royeren uit de partij is ondersteund door de kernen van Brownsweg, de geboorteplaats van Pokie. Aboikoni zegt dat deze bewering niet klopt. De kernen waren helemaal niet uitgenodigd op die bewuste vergadering, waar de parlementariërs zijn geroyeerd.

Demonstratie
Morgen wordt de rechtszaak die de twee parlementariërs hebben aangespannen tegen de BEP, voortgezet. De achterban van Pokie en Ajaiso zal na te zijn verzameld bij het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) lopen naar het gerechtsgebouw waar ook zal worden gedemonstreerd om steun te betuigen aan de assembleeleden.

Aboikoni zegt dat na de massameeting vandaag te Brownsweg een mars wordt gehouden door het dorp. Hij verwacht dat de achterban van Pokie en Ajaiso een petitie aanbieden aan het traditioneel gezag. Aboikoni zegt de demonstratie volledig te ondersteunen als hoofdkapitein. Brownsweg heeft nimmer besloten om aanwezig te zijn om de eigen kandidaten te laten royeren op een BEP-vergadering. De partij kan dan onmogelijk mensen terugroepen uit het parlement. Pokie en Ajaiso zijn door een achterban voorgedragen”, stelt Aboikoni.
Pokie bevestigt dat zij een uitnodiging heeft gehad van de kernen van haar geboortedorp. “Ik ga er zeker naar toe. Ook Ajaiso die in Sipaliwini is, zal er zijn”, zegt Pokie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May