DNA besluit donderdag over comité generaal
24 Jul 2012, 02:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de geheime vergadering over de veiligheidssituatie verschoven naar een later tijdstip. Deze bijzondere vergadering met de regering was gepland voor vandaag.

De vorige week maakte Simons tijdens de openbare vergadering er gewag van dat een comité generaal gehouden zou worden dinsdag. Starnieuws verneemt dat het parlement nu, zoals de regels het voorschrijven, in huishoudelijk verband eerst zal afstemmen over deze vergadering.

Dringende zaken bespreken
Donderdag zal in een huishoudelijke vergadering de organisatie en noodzaak van de vertrouwelijke bijeenkomst worden besproken. De verwachting is dat de leden instemmen met de bijeenkomst in comité generaal, waarna de regering zal worden uitgenodigd voor de speciaal te houden vergadering. Deze besloten vergadering is maanden terug al aangevraagd door vooral de oppositie. Ook coalitieleden hebben aangeven dat er dringende zaken te zijn die in deze geheime vergadering besproken moeten worden.

Simons heeft eerder aangekondigd dat veiligheid in het algemeen en ook defensie aangelegenheden van Suriname in het geheim met de regering besproken moeten worden. Vandaag komt het parlement wel in huishoudelijke vergadering bijeen, maar dan om over andere vraagstukken te praten. Er is voor deze week geen openbare vergadering uitgeschreven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May