Markten in de binnenstad zullen worden gerenoveerd
23 Jul 2012, 22:00
foto
Minister Stanley Betterson (tweede van links) oriënteert zich op de markt. (Foto: RO Voorlichting)


De Centrale Markt en de Vreedzaammarkt zullen binnenkort gerenoveerd worden. Beide markten zien er slecht uit en hebben lekkages. Ook zijn de standhouders niet goed gesitueerd en loopt het bezoekersaantal hierdoor af.

Tot deze conclusies en toezegging kwam minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Stanley Betterson vandaag na een oriëntatiebezoek aan deze markten in de binnenstad. De minister zegde toe dat er binnen de begroting van het ministerie dringend naar mogelijkheden zal worden gekeken om de markten aan te pakken.

Situatie precair
Marktmeester Egbert Fonkel, benadrukte de precaire situatie: “Het achterste deel van de Centrale Markt is aan het uitsterven en ook de eerste etage loopt leeg door de vele lekkages. Voor een deel is aan de achterzijde al gerenoveerd, maar er is nog veel te doen.” Achter de markt bevindt zich een aanmeersteiger waar passagiersboten vanuit Meerzorg aanmeren. Deze steiger verkeert in deplorabele toestand.

Ook de situatie op de Vreedzaammarkt ziet er niet mooi uit. Betterson heeft de standhouders daar toegesproken en beloofd dat er spoedig actie zal worden ondernomen door het ministerie. De Voorlichting van RO geeft aan dat de minister tijdens het bezoek was vergezeld door coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing, Jerry Slijngaard, districtscommissaris Mohammad Kasto en enkele stafleden van het ministerie. Dit bezoek was één uit de reeks bezoeken die de minister brengt aan de verschillende diensten. Het ministerie van RO zorgt voor het beheer van de openbare markten in geheel Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May