Politieberichten
23 Jul 2012, 15:05
foto


Kleuter 7e voetganger die leven laat in het verkeer
Ashantie Pansa (4) is de zevende voetganger die overleden is in het verkeer dit jaar. Zij werd gisteravond door een automobilist aangereden aan de Vredeslustweg. De chauffeur reed over de Vredeslustweg gaande in de richting van de Indira Gandhiweg. Ashantie liep met haar moeder en andere personen vanuit de tegenovergestelde richting over de Vredeslustweg. Tijdens het passeren van de groep is Ashantie aangereden en overleed kort daarna ter plaatse. Hangende het onderzoek is het rijbewijs van de chauffeur ingevorderd.

Diverse aanhoudingen Nieuwe Haven
De recherche van Nieuwe Haven heeft verschillende aanhoudingen verricht. Romario, P. is op 5 juli aangehouden in een woning aan de Helenastraat. Hij had een bromfiets in zijn bezit, die op 17 april gestolen was aan de Kwattaweg. Romario gaf aan dat hij de bromfiets had gekocht van Clemens.L., die op 12 juli werd aangehouden. Beide mannen zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Ramon, B. is op 10 juli aangehouden en ingesloten. Hij wordt ervan verdacht, samen met een man, betrokken te zijn geweest bij een overval in een woning aan de Kwattaweg op 12 juni. Een senior burger is onder bedreiging met een mes beroofd van zijn geld. De comparant van Ramon wordt nog opgespoord.

De veroordeelde Vincent Kenneth Haynes is op 10 juli aangehouden en overgebracht naar een huis van bewaring om een gevangenisstraf van vijf jaren uit te zitten. In 1999 was Haynes aangehouden voor diefstal door geweldpleging. Enkele dagen na zijn aanhouding zag hij kans uit een politie cellenhuis te ontvluchten en wist sindsdien uit handen van de politie te blijven. Op 6 juni 2000 is Haynes bij verstek veroordeeld tot vijf jaren gevangenisstraf.

Man aangehouden die schoolmeisjes lastig viel
De 34-jarige K.D. is op 19 juli door de politie van Santo Boma aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van openbare schennis van de eerbaarheid. K.D. heeft op twee afzonderlijke plaatsen twee schoolgaande tienermeisjes in zijn auto achtervolgd. Vervolgens stopte hij naast hen en begon te masturberen. Hij nodigde de meisjes ook nog uit om bij hem plaats te nemen in de auto. De meisjes gingen niet in op die uitnodiging. Zij vertelden aan de schoolleiding wat hun overkomen was en die schakelde de politie in. De politie startte gelijk een onderzoek in waarbij K.D. als verdachte in beeld kwam. K.D. heeft intussen bekend. Hij gaf ook te kennen dat hij die handeling ook gepleegd heeft, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn ‘operatie terrein’ was de omgeving van de Bomapolder.

De informatie is ontleend aan het bulletin van de politie voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May