Diana Pokie: BEP krijgt rekening in 2015
19 Jul 2012, 05:00
foto
Diana Pokie


Diana Pokie die samen met Waldie Ajaiso is teruggeroepen als parlementariër, is totaal niet verrast met het besluit van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). “Het is een politieke beslissing waar ik al geruime tijd rekening mee heb gehouden. Overigens kreeg ik al vroeg een tip dat dit het besluit zou zijn van het CHS”, zegt Pokie in gesprek met Starnieuws.

“De BEP is tot het uiterste gegaan, heeft hard gespeeld, maar dit is beslist niet het einde van het verhaal. BEP krijgt de rekening wel gepresenteerd bij de verkiezing van 2015”, stelt Poki.

Niet onafhankelijk
Voor wat nu verder moet gebeuren, is Pokie niet duidelijk. Volgens haar heeft het CHS ook niet aangegeven wat het vervolg van het terugroepen moet zijn. De onafhankelijkheid van het CHS trekt zij in twijfel. Volgens haar is er een rechtszaak gaande waar het royement en het terugroepen worden aangevochten. De raadsman van de beide parlementariërs heeft daarom aan het CHS een verzoekschrift gericht om te wachten met zijn bevindingen tot na de uitspraak van de rechter. Die uitspraak zou in de eerste week van augustus moeten zijn.

Het CHS heeft echter nooit gereageerd op het verzoekschrift. Deze week zouden beide partijen nog voor de rechter verschijnen. Pokie gelooft daarom dan ook dat dit besluit sterk politiek gemanipuleerd is.

Gelooft niet in terugroepwet
Pokie zegt niet te geloven in een terugroepwet, Deze wet is tijdens de Nieuw Front regering in het leven geroepen. “Parlementariërs worden niet benoemd door hun partij, maar worden gekozen door een achterban. Ook al zou de partij je voordragen, als je achterban niet op je stemt, kom je niet in het parlement terecht”, meent zij. Volgens Pokie zal deze case aanleiding moeten zijn deze wet ongedaan te maken omdat het niet het belang van de achterban dient maar dat van de partij waar de parlementariër uit komt.

Pokie vindt dat zij nog steeds parlementariër is totdat duidelijk is wie daadwerkelijk het recht tot terugroepen heeft en of dat gerechtvaardigd is. Ook moet zij formeel nog een schrijven krijgen van zowel het CHS als de leiding van het parlement. “Ik ben tot vrijdag met ziekteverlof, maar ga daarna normaal weer naar het parlement. Ik heb niets en ook helemaal niets verkeerds gedaan. Dit zal Diana Pokie niet breken. Ik heb de steun van mijn familie en achterban”, stelt zij.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May