Wanica ook eigenaar van decentralisatieprogramma
16 Jul 2012, 15:30
foto
Minister Stanley Betterson geeft het startsein voor opschoning van lozingen te Koewarasan. (Foto: Raoul Lith)


Wanica is vol lof over het decentralisatieprogramma. Vandaag is dit district eigenaar geworden van het programma en heeft diverse documenten en spullen overgedragen gekregen. Wanica was het eerste district waar dit programma is begonnen.

Districtscommissaris Rawin Jiawan zegt dat de decentralisatie een groot succes is geworden. Omdat het districtsmanagementteam zelfstandig mag opereren, zijn diverse problemen gelijk aangepakt. Vandaag heeft het district een ontwateringsproject van SRD 2.8 miljoen getekend. Het startsein voor dit project in Koewarasan werd gelijk gegeven.

Tastbare resultaten
Bas Ahmadali, directeur van het decentralisatiebureau, merkt op dat vroeger contracten op de werkkamer van de minister werden getekend of anders bij de districtscommissaris. Nu wordt een project van SRD 2.8 miljoen in eigen beheer in het veld getekend onder een tent. Dit is een toonvoorbeeld van decentralisatie. Hij merkte op dat de capaciteit in diverse districten opgevoerd is. Hierdoor wordt de overheid veel sterker.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling benadrukte dat hij volledig achter decentralisatie staat. Hij gelooft erin en zal er alles aan doen om het project tot een goed einde te brengen. Ahmadali merkte op dat eind 2013 het projectbureau ophoudt te bestaan, maar er genoeg capaciteit in de districten is om zelfstandig verder te kunnen gaan. Er komt ook een vijfjarenplan voor de districten, voordat het projectbureau afscheid neemt. Wanica is het vijfde district dat eigenaar geworden is van het decentralisatieprogramma. De overige districten zijn: Nickerie, Commewijne, Marowijne en Para. De rest van de districten zal volgend jaar zover zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May