Carl Breeveld: Bestrijding corruptie nationale zaak
16 Jul 2012, 04:00
foto
Carl Breeveld, fractievoorzitter DOE


De politieke organisatie Democratie in Ontwikkeling en Eenheid (DOE) heeft intussen ruim 2500 handtekeningen verzameld om de anti-corruptiewet in De Nationale Assemblee behandeld te krijgen. Fractievoorzitter Carl Breeveld zegt aan Starnieuws dat de samenleving veel uitleg nodig heeft om te begrijpen dat het hier om een nationale aangelegenheid gaat.

DOE was in het weekend actief om mensen in de binnenstad en de Hermitage en Maretraite mall persoonlijk te benaderen. "De reacties waren verschillend. De meeste mensen waren na uitleg bereid om hun handtekening te plaatsen. Sommigen hebben lijsten meegenomen om anderen mee te laten tekenen", zegt Breeveld.

Nationale aangelegenheid
De politicus legt er veel gesproken moet worden om mensen uit te leggen wat de gevolgen zijn als corruptie niet wordt aangepakt. "Bij sommigen moet je wel als Brugman praten voordat ze het begrijpen. Maar als het kwartje eenmaal gevallen is, dan volgt meestal een positieve reactie. Een enkele hield principieel de boot af", vertelt Breeveld over de ervaring van de partij.

Het gaat om een nationaal vraagstuk waar alle partijen zich voor moeten inzetten, vindt DOE. "Als dat niet gebeurt, wordt het duidelijk hoeveel waarde gehecht moet worden aan alle toespraken in verkiezingstijd en daarna", benadrukt Breeveld. Alle partijen hebben gezegd dat corruptie moet worden aangepakt.
De petitie wordt tussen 22 juli en 27 juli aangeboden afhankelijk van het moment waarop de partij ontvangen kan worden. In de petitie wordt aan de president gevraagd om uiterlijk een maand na ontvangst de ontwerpwet aan te bieden aan het parlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May