Orveo Djoe winnaar Youthvoice Marowijne 2012
15 Jul 2012, 17:00
foto


De 18-jarige Orveo Djoe van de Barronschool te Moengo heeft gisteravond bij de finale van de eerste editie van Youthvoice 2012 Marowijne bewezen dat hij het beste zangtalent is in het district. Het evenement was georganiseerd door Tropin Ressort in samenwerking met de STVS.

Op een bomvol terras van Tropin Ressort te Papatam, bracht Djoe zonder enige podiumvrees het lied van Bill Whiters Lean on me ten gehore. Hij zong de sterren van de hemel en kreeg de bijkans 300 bezoekers op zijn hand. Bij dit evenement bleek de Barronschool meer zangkwaliteiten in huis te hebben, want als runner-up eindigde nog een andere leerling van de school, Rhisto Abiting (16). De derde plaats was weggelegd voor Saida Tuinfort van VOJ-Albina.

De finale ging voor aan audities in Moengo en Albina op 6 en 7 juli. En toen al bleek dat Djoe hoge ogen gooide naar de titel. "Djoe is daarom welverdiend winnaar geworden, met volledige instemming van het goed opgekomen publiek", benadrukt Annelies Den Boer-Aside. Zij is namens Tropin Ressort de trekker van dit evenement. Djoe zegt dat hij vaker zingt en daarom Marowijne tijdens het volgend traject bij de nationale competitie in Paramaribo op waardige wijze zal vertegenwoordigen.

Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie vindt dat ook. "De opzet en het programma waren prima". Hij constateert dat de 12 contestanten zich veel meer hebben voorbereid in vergelijking met leeftijdgenoten in de districten Brokopondo en Sipaliwini. "Dat stemt me goed", zegt Ligorie die de contesten in die districten heeft bijgewoond. Hij wacht de finale in Paramaribo af. "Ik ben blij dat STVS en Tropin Ressort ook in de jeugd van Marowijne willen investeren", zegt Ligorie. Het ligt in de bedoeling van het management van Tropin Ressort om dit evenement jaarlijks te organiseren in Marowijne.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May