Agrarisch plan moet eind van de maand af zijn
14 Jul 2012, 21:45
foto
President Desi Bouterse tijdens een persconferentie zaterdag op de luchthaven. (Foto: Ramon Keijzer)


Een Israëlisch bedrijf heeft het agrarisch plan van Suriname in concept ontwikkeld. Vóór eind van de maand moet het besluit vallen. Dit rapport is ter bestudering bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Equatoriaal-Guinea is ook geïnteresseerd in dit project. Suriname en Guyana hebben aangegeven dat ze een voedselschuur willen zijn voor de regio en de wereld.

President Desi Bouterse zei vanmiddag bij terugkeer uit Equatoriaal-Guinea dat het om een gigantisch project gaat. Behalve internationale participanten, zijn er ook grote mogelijkheden voor lokale ondernemers. Zij kunnen zo inspelen in dit project.

Veel mogelijkheden
Bouterse benadrukte dat het agrarisch plan zo goed als rond is. Bij uitvoering van het project wordt niet alleen gedacht aan produceren van voedsel, maar het gaat ook om de verwerking. Er zijn veel mogelijkheden in de landbouw die uitgebuit moeten worden. Het staatshoofd merkte op dat de wereld veel meer voedsel nodig zal hebben.

Equatoriaal-Guinea is heeft interesse in agrarische samenwerking met Suriname. Suriname kan voedsel leveren aan dit land en daarmee verder aan andere Afrikaanse landen. Met Equatoriaal-Guinea wordt ook de mogelijkheid bekeken voor het opzetten van cacao-productie in Commewijne. Dat land heeft veel kennis hierover.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May