President komt met drie sleutels uit Equatoriaal-Guinea
14 Jul 2012, 14:00
foto
President Desi Bouterse krijgt de sleutel van Malabo van de burgemeester van deze stad. (Foto: Equatorial Guinea’s Press and Information Office)


President Desi Bouterse keert behalve met samenwerkingsovereenkomsten, vele cadeautjes ook terug met drie sleutels. Naast de sleutel van Bata heeft hij ook die van Mongomo en Malabo ontvangen. De president en gevolg worden vanmiddag om half vijf op Johan Adolf Pengel luchthaven verwacht.

"Het is een bijzondere eer om diverse districten en provincies van de republiek Equatoriaal-Guinea met mijn broer, president Theodoro Obiang Nguema Mbasogo te bezoeken", zei Bouterse.

Vriendschap
Het staatshoofd merkte op dat de sleutel voor hem symboliseert dat hij altijd kan komen en verblijven in Equatoriaal-Guinea. Bouterse beloofde de sleutel een zichtbare plaats te zullen geven in het presidentieel paleis. De sleutel beschouwt hij als "een symbool tussen onze volkeren en regeringen".

Bouterse bedankte zijn ambtgenoot Obiang voor de enorme gastvrijheid. De presidentiële delegatie vertoeft vanaf 9 juli in Equatoriaal Guinea. De delegatie werd opgehaald door het presidentiële vliegtuig van Obiang.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May