Onderwijssituatie Marowijne heeft integrale aanpak nodig
14 Jul 2012, 10:00
foto


Schoolleiders en de inspectie van het basisonderwijs in Marowijne hebben zich vrijdag in Moengo gebogen over de afronding van het schooljaar, de toets en de inschrijvingen. Op de bijeenkomst is bezorgdheid geuit over aanpak van kinderen met gedragsstoornis. Gepleit wordt voor een integrale aanpak.

Volgens rayoninspecteur Remy Clenem is het gebruik geworden dat de inspectie van Marowijne tenminste één keer in het schooljaar een bijeenkomst houdt met de schoolleiders. Clenem zegt aan Starnieuws dat de schoolleiders behoefte hebben om te praten over het werk. Belangrijkste aandachtspunten zijn het gedrag, stimulans van de kinderen en leerkrachten. Marowijne participeert al enkele jaren aan het project 'zorgcoördinatie', waarbij hulp wordt verleend aan probleemleerlingen.

Integrale aanpak nodig
"Met slechts drie zorgcoördinatoren in het district kan helaas niet voldoen worden aan de behoefte om te komen tot de verbetering van de onderwijssituatie", zegt Clenem. De onderwijsinspecteur merkt op dat bij deze bijeenkomst stil is gestaan bij het feit dat leerkrachten niet opgeleid zijn om kinderen met een gedragsstoornis te helpen, wat leidt tot frustraties onder leerlingen en leerkrachten.

Dit probleem behoeft een integrale aanpak. Het ligt aan de verschillende ministeries om een bijdrage te leveren voor de verbetering van de situatie van het kind. "Er is een belangrijke taak weggelegd voor het districtsbestuur", stelt Clenem.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May