Granman Matuariërs wil verbetering CBB-dienstverlening
13 Jul 2012, 16:00
foto
Granman Leslie Valentijn van de Matuariërs, Biza-minister Soewarto Moestadja en CBB-directeur John Sahari bespreken de problemen in het Pusugrunugebied.


Bewoners in het Pusugrunugebied, het centrum van de Matuariërs, aan de Saramaccarivier zijn verstoken van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Voor een simpele uittreksel moeten ze honderden SRD’s neertellen om naar de stad te komen.

Granman Leslie Valentijn van de Matuariërs wil verbetering van de dienstverlening van het CBB. Hij was op bezoek bij minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken en heeft zijn problemen aangekaart. Granman Valentijn zegt dat zijn mensen ook geboorten- en overlijdensaangiften moeten doen, zaken die niet ter plekke kunnen geschieden. "Ze kunnen het geld niet steeds opbrengen om de lange afstanden daarvoor af te leggen." Hij heeft de bewindsman gevraagd om al het mogelijke te doen om de dienstverlening terug te brengen in het Pusugrunugebied.

Minister Moestadja zei dat er binnenkort 20 nieuwe CBB-posten komen in het binnenland. Aangezien er op Pusugrunu al een kantoorruimte is, zal het probleem van granman Valentijn "met de meeste spoed worden aangepakt." Burgerzaken werden vroeger al vanuit het kantoor in Pusugrunu verleend. Die dienstverlening zal worden geheractiveerd.

Behalve de CBB-dienstverlening, kampt het gebied van de Matuariërs ook met onderwijsproblemen. Zo zou vooral de huisvesting van leerkrachten te wensen overlaten. De gebouwen zijn volgens granman Valentijn dringend aan renovatie toe. Vaak genoeg moet het onderkomen ontdaan worden van slangen en vleermuizen. De bewindsman beloofde deze kwestie te bespreken met zijn collega van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May