Regering moet importeur ‘Cocaïne’ schadeloosstelling betalen
13 Jul 2012, 00:00
foto


De regering moet een nog onbekend bedrag betalen aan het bedrijf ‘Sahara’. Dit als schadeloosstelling voor het uit de handel halen van de energy-drank met de naam ‘Cocaïne’. De import van dit product is bij wet niet verboden en komt dus ook niet voor op de negatieve lijst van het ministerie van Handel en Industrie (HI).

De regering haalde in maart het product toch van de schappen omdat de naam ervan tegen de goede zeden en gebruiken is in Suriname. Bovendien is deze energy-drank 3.5 keer sterker dan dranken van dit soort. Sahara die toen had willen meewerken om de drank uit de handel te halen, wilde een vergoeding om zijn investering te compenseren. Dit werd echter geweigerd door de regering die toen op eigen gezag handelde en de politie inschakelde om de producten te verwijderen.

Maatregelen treffen
Sahara die hierop een rechtszaak begonnen tegen de staat Suriname heeft nu van de rechter het gelijk aan zijn kant gekregen. Minister Raymond Sapoen van HI, die dit bevestigt tegenover Starnieuws, zegt dat de regering nu met Sahara om de tafel is gaan zitten om een bedrag af te spreken. “We zijn bezig met het ministerie van Financiën na te gaan wat het uiteindelijk bedrag zal worden”, zegt de minister.

Sapoen deelt mee dat de regering nu heeft besloten te voorkomen dat dit soort producten, die niet op de negatieve lijst voorkomen maar toch een probleem vormen voor de goede orde in de samenleving, niet worden geïmporteerd. “Vanuit Handel en Industrie gaan we vooruitlopend op een wetsproduct een bekendmaking de deur uit laten gaan. Daarin zal worden aangegeven dat producten, waarvan de naam in strijd is met de goede orde en zeden in de samenleving, niet geïmporteerd mogen wordt”, zegt Sapoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May