Legendarisch worstelaar en acteur Dara Singh is niet meer
12 Jul 2012, 16:15
foto


De legendarische worstelaar en acteur Dara Singh is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd 83 jaar. Hij werd vorige week opgenomen in een ziekenhuis in Mumbai. Nadat artsen de kans op herstel hadden opgegeven, werd hij woensdag naar huis meegenomen. Hij had ernstige hersenletsels opgelopen. Hij overleed vanmorgen en is inmiddels gecremeerd.

Dara Singh die de wereldkampioenschappen worstelen in 1960 op zijn naam schreef, trad op in diverse Bollywood films en televisieseries. Hij verwierf grote populariteit met zijn vertolking van de apenkoning Hanuman, in de televisie-serie van het Hindoe-epos, Ramayana .
Hij was ook lid van het Hogerhuis van het parlement (Rajya Sabha) gedurende 2003-2009. Dara Singh heeft geacteerd in de films King Kong, Faulad, Kal Ho Naa Ho en voor het laatst was hij te zien in 2007 in de hitfilm Jab We Met.
Premier Manmohan Singh beschreef Singh als een sterke filmpersoonlijkheid en een internationaal geprezen worstelaar. De minister van Informatie en Omroeporganisaties, Ambika Soni, zei in een verklaring dat “Dara Singh altijd een speciaal plekje in ons hart zal hebben voor zijn enorme bijdrage aan de Indiase filmindustrie als acteur, regisseur en producer." Superstar Amitabh Bachchan met wie Singh speelde in de actiefilm Mard in 1985, beschreef hem als “een grote Indiër en één van de mooiste mensen.” Zijn zoon, acteur Abhishek Bachchan, tweet: "De meest zachtaardige en vriendelijke man, we zullen hem echt missen." Veteraan regisseur Mahesh Bhatt zegt: “Als helden uit onze kinderjaren sterven, ziet de wereld er verlaten uit.”

Toewijding en oprechtheid
Velen betoonden hem de laatste eer. Veteraan acteur Manoj Kumar wees op Singh zijn toewijding en oprechtheid voor zijn werk. “Hij werd beschouwd als de koning van ieders hart. Hij werd parlementslid in de Rajya Sabha en werkte daar hard met toewijding en eerlijkheid. Hij was een ideale vriend, vader, echtgenoot en zoon. Hij was ook een symbool van de mensheid," zei Kumar. Bollywood acteur Rajpal Yadav gaf ook uiting aan het heengaan van de gespierde Singh. "De manier waarop hij met mensen omging, laat zien dat hij een groot mens was door zijn grote persoonlijkheid. We zijn hier gekomen om hulde te brengen en we zullen hem blijven herinneren", zei Yadav.

Dara Singh wordt overleefd door zijn vrouw en zes kinderen - drie zoons en drie dochters. Een van zijn zonen, Vindu Dara Singh, is een bekende naam in de showbizz. Dara Singh, die meer dan 500 professionele gevechten op zijn naam heeft, acteerde in meer dan 100 films. Dara Singh was ook bijzonder populair in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May