Haalbaarheidsstudie voor bio-brandstof
12 Jul 2012, 14:30
foto
Wnd directeur Buitenlandse Zaken, Lucretia Redan en John King van Caribbean Renewable Oil Partners. (Foto: Buza)


Er wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd om in uitgemijnde gebieden in Moengo Olifantsgras (Arundo donax) te planten. Het ligt in de bedoeling om een fabriek op te zetten voor biomassa. Dit is nodig om klimaatsveranderingen aan te pakken.

De regering heeft een Memorandum of Understanding (MoU) met de Caribbean Renewable Oil Partners (CROP) getekend gisteren voor de haalbaarheidsstudie voor de commerciële productie van bio-brandstof uit 'Arundo donax'. Het document werd ondertekend door de waarnemend directeur van Buitenlandse Zaken Lucretia Redan, namens de regering van Suriname en John King namens de CROP.

Bio-brandstof
Buitenlandse Zaken meldt dat één van de beleidsdoelen van de regering is 'het ontwikkelen van een duurzame energiesector'. Daarom worden er projecten uitgevoerd die zorg dragen voor het verkleinen van klimaatsveranderingen. Bij de voorbereiding van deze MoU zijn de afgelopen twee jaren diverse betrokkenen geconsulteerd die hun ondersteuning hebben toegezegd.

Het Olifantsgras is nodig voor het verkrijgen van biomassa en het opzetten van een fabriek voor het verwerken tot bio-brandstof. Indien de haalbaarheidsstudie positief uitvalt, zal bij de uitvoering van dit project werkgelegenheid worden gecreëerd. Het zal verder resulteren in de rehabilitatie van uitgemijnde gebieden en reductie van uitstootgassen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May