Zes Brazilianen aangehouden in Kabalebo-gebied
12 Jul 2012, 10:00
foto
Zes Brazilianen zijn aangehouden in Avanavero in het ressort Kabalebo. Zij waren met goudactiviteiten bezig.


De gewestelijke politiecommandant van Nickerie en speciale politie-eenheden hebben zes Brazilianen gearresteerd in het Kabalebo-gebied. Zij waren bezig met goudactiviteiten in het gebied. "Wij willen West-Suriname vrijwaren van goudactiviteiten. Dit heeft president Desi Bouterse ook te kennen gegeven", zegt districtscommissaris Roline Samsoedin aan Starnieuws.

Samsoedin benadrukt dat nooit advies is gegeven om iemand een goudconcessie in dit gebied te verstrekken. "Wij zullen dit niet tolereren en hebben opgetreden", benadrukt zij. De dc merkt op dat bijna het gehele land vergiftigd wordt met kwik. "Dit willen wij niet hebben in Kabalebo", verzekert zij.

Onderzoek gaande
Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat het onderzoek nog gaande is of de Brazilianen illegaal in het land zijn. Er zijn pompen, slangen, een lichtmotor en ander materiaal in beslag genomen. De mensen én de spullen zijn overgebracht naar Nickerie.

Naarden zegt dat de politie-eenheden nog een keer naar het gebied zullen gaan. Het vermoeden bestaat dat er nog meer Brazilianen actief zijn in het ressort Kabalebo. Onder de personen die zijn aangehouden, bevindt zich ook een vrouw. De mensen zijn gearresteerd dichtbij het vliegveld van Avanavero.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May