Familie Lingaard prijst zich uit de markt in West-Suriname
12 Jul 2012, 07:00
foto
Districtscommissaris Lorieta Lingaard-Seananan heeft zich officieel ziek gemeld.


Districtscommissaris Roline Samsoedin heeft voorlopig de leiding in het ressort Kabalebo (West-Suriname). Districtscommissaris Lorieta Lingaard-Seananan heeft zich ziek gemeld. Aan de andere kant zijn er ernstige problemen met de familie Lingaard. "Op grond hiervan is besloten dc Samsoedin te belasten met de leiding", zegt onderminister van Regionale Ontwikkeling Mahinder Gopi aan Starnieuws.

Gopi heeft zich indertijd sterk gemaakt voor de benoeming van Lingaard tot districtscommissaris. "Ik voel me ook verantwoordelijk voor zaken die misgegaan zijn. Wij zullen deze recht moeten zetten. Wij zijn tot de ontdekking gekomen dat de familie Lingaard juist voor problemen zorgt in West-Suriname. Ook al gaat het om partijgenoten, maar er moet opgetreden worden", stelt Gopi.

Stoorzenders
Jeffery Armaketo was tot kapitein gekozen van West-Suriname. Dit tot ontevredenheid van het overgrote deel van de bewoners en de vorige kapiteins. Bij de verkiezing van 8 juli is aangetoond dat Armaketo helemaal niet gedragen werd. Gopi zegt dat de problemen met familie Lingaard niet begonnen zijn rond de verkiezingen. "De president heeft in april ingegrepen en afgesproken werd om een referendum te houden. Toen al was het duidelijk dat de situatie anders lag", zegt Gopi.

Nagenoeg de hele familie van dc Lingaard is betrokken bij de bestuursdienst. Ook haar echtgenoot bemoeide zich met de gang van zaken. Goederen van de staat, waaronder de boot geschonken door de president, werden ten eigen bate aangewend. Zaken zijn behoorlijk uit de hand gelopen in West-Suriname, waarbij bewoners zich niet meer op hun gemak voelden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May