Winkelier op Moengo steekt klant met mes
11 Jul 2012, 14:00
foto
Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe oriënteerde zich gisteravond ter plekke in Moengo.


Een winkelier aan de Lijnweg te Moengo heeft gisteravond een man ernstig verwond met een mes. Ooggetuigen vertellen aan Starnieuws dat de man spullen in de winkel had gekocht. Op een gegeven moment ontstond er een discussie tussen hem en de winkelier. De man beweerde dat de winkelier hem geen kleingeld had teruggeven. De vrouw van de winkelier mengde zich in de ruzie en slingerde de klant tal van verwensingen naar het hoofd. De vrouw die naar de man toeliep, kreeg een duw en een klap van de klant.

De winkelier pakte plots een mes en stak de klant in de borst en in zijn hand. Volgens de officiële verklaring van de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname (KPS) zou de klant de vrouw van de winkelier uit het niets hebben lastig gevallen en haar een klap hebben gegeven in het gezicht. Er zou tumult zijn ontstaan. Omstanders en vrienden van het slachtoffer die zich over hem ontfermden, begonnen de winkel te bekogelen met stenen en er werd ook geplunderd, verneemt Starnieuws van de politie. De winkelier was genoodzaakt te vluchten, terwijl zijn vrouw door de politie die intussen ter plekke was, werd weggevoerd.

Winkelier aangehouden
De publiciteitsdienst van het KPS zegt dat de gewonde man door omstanders naar Frans-Guyana werd gebracht voor medische behandeling. Later op de avond kon de winkelier worden aangehouden. De bron ontkent dat er geplunderd is in de winkel. “Er was veel tumult, maar de twee agenten die er waren, hebben samen met enkele andere personen de menigte tot rust kunnen brengen”, zegt de ooggetuige.

Volgens de ooggetuige is de winkelier een aardige en klantvriendelijke man die goed overweg kan met de mensen van Moengo. “Maar het is zijn vrouw die steeds voor problemen zorgt, ruzie maakt en mensen vies en vuil uitscheldt”, zegt de ooggetuige. Toen de klant was neergestoken ontstond volgens hem inderdaad een grimmige situatie. De gewonde man werd volgens hem eerst naar het politiebureau gebracht en dan naar de Franse kant.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May