Vishnudatt ergert zich over voortduren ellende gronduitgifte
12 Jul 2012, 00:00
foto
Asssembleelid Theo Vishnudatt


Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) stelt vast dat na twee ministerswisselingen bij Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) er nauwelijks verandering is gekomen in de jarenlange ellende rond gronduitgifte. De onderlinge communicatie én met de aanvragers is ronduit slecht.

In gesprek met Starnieuws laat de politicus duidelijk blijken dat hij zich ergert aan de gang van zaken. Hij vindt dat eindelijk schot in de zaak moet komen. Eenvoudige overschrijvingen wachten reeds jaren op behandeling. "Aan de kiezers hebben wij beloofd dat met slagvaardigheid en de nodige transparantie de jarenlang opgebouwde achterstand ingelopen gaat worden, maar met dit tempo en deze attitude halen we het in deze eeuw nog niet", stelt Vishnudatt.

Veel te doen
Het assembleelid meent dat het bij minister Guinmardo Kromosoeto geen sprake is van onmacht omdat hij volgens hem wel de potentie heeft om de job te doen. Er moet veel gedaan worden om orde op zaken te krijgen. Er dienen juristen aangetrokken te worden, elektronische hulpapparaat moet aangeschaft worden en ambtenaren die het beleid al jaren frustreren, dienen te worden bedankt.

Vishnudatt betoogt dat aan grondaanvragers veel leed is aangedaan. "Velen zijn opgelicht, vernederd en bedonderd en daar moet radicaal, structureel en duurzaam een eind aan worden gebracht", stelt de politicus resoluut. Hij windt zich op over deze kwestie en vindt dat het zo niet langer door kan gaan. Daarom bespreekt hij deze kwestie ook publiekelijk.

Dwarsbomen presidentiële commissie
Het kan bij Vishnudatt ook niet in dat de presidentiële commissie die ingesteld is op RGB nu ineens gedwarsboomd wordt. De commissie heeft goede ondersteuning kunnen geven aan de minister, maar er zijn interne krachten die nu tegenwerken.
Er is een brief gestuurd door het hoofd van de Dienst der Domeinen aan de onderdirecteur Grondzaken. Hierin wordt gesteld dat derden niet meer van informatie mogen worden voorzien.

"De minister gaat hier daadkracht moeten tonen en vastberaden, doelgericht en effectief moeten ingrijpen zodat de presidentiële commissie haar ondersteunende taken onbelemmerd kan voortzetten", zegt Vishnudatt. Hij deelt mee dat de vaste commissie van RGB in De Nationale Assemblee binnenkort in overleg zal treden met Kromosoeto. De zorgpunten en misstanden zullen aan de kaak worden gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May