Verenigingen bezorgd over situatie Dambond
11 Jul 2012, 03:00
foto


De damverenigingen De Straal, Victoria, Denk en Zet, Combinatie '80, Welgedacht, Randjiet Boys en Naks maken zich ernstige zorgen over de perikelen die zich momenteel afspelen binnen de Surinaamse Dambond (SDB).

Het gevolg van het vroegtijdig beëindigen van de vergadering op zondag 17 juni 2012 was dat de uitgeschreven bestuursverkiezingen niet zijn doorgegaan. Door de ontstane perikelen dreigt het damjaar 2012 verloren te gaan in Suriname. Ook zullen de spelers niet kunnen deelnemen aan het Panamerikaanse kampioenschap later dit jaar in Brazilië. Dit kampioenschap is tevens een plaatsingstoernooi voor de wereldkampioenschappen van 2013.

Impasse doorbreken
De verenigingen zeggen in een persbericht ervan overtuigd te zijn dat slechts het houden van nieuwe verkiezingen de ontstane impasse kan doorbreken. Zij hebben daarom het fungerende bestuur onder leiding van Ro Levens op grond van artikel 11b van de statuten van de SDB op 18 juni 2012 schriftelijk gevraagd om een algemene ledenvergadering met als belangrijkste agendapunt 'Bestuursverkiezingen binnen de SDB'.

Op partijen wordt een dringend beroep gedaan hun medewerking te verlenen zodat de verkiezingen van een nieuw bestuur op korte termijn gehouden kunnen worden. Indien het bestuur binnen dertig dagen na dit schrijven niet kan overgaan tot het organiseren van de algemene ledenvergadering, zullen de leden genoodzaakt zijn om zelf over te gaan tot het houden van de vergadering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May