President krijgt 'Sleutel van Bata'
10 Jul 2012, 18:00
foto
President Desi Bouterse ontvangt de 'Sleutel van Bata'. (Foto: kabinet van de president)


President Desi Bouterse heeft de 'Sleutel van Bata' ontvangen uit handen van burgemeester Constantino Ekong Nsue van deze stad in Equatoriaal-Guinea. De president, first lady Ingrid Bouterse-Waaldring, minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) en Dino Bouterse zijn gedecoreerd.

De perschef van het kabinet van de president meldt dat de regeringsdelegatie in Equatoriaal-Guinea bilaterale gesprekken voert op regeringsniveau. Dit ter bevordering van de onderlinge handel, water-export, investeringen, visumafspraken en malariabestrijding.

Afzet water
Het ligt in de bedoeling om de handel tussen Suriname en Equatoriaal-Guinea op gang te brengen. Het bedrijfsleven zal hierbij ook betrokken worden. Er is een afzetmogelijkheid tot export van water. Het Afrikaanse land heeft een ernstig tekort aan schoon en veilig drinkwater en Suriname wenst daarop in te spelen. Hierover zullen verdere afspraken gemaakt worden.

Andere onderwerpen die aan de orde zijn tijdens het bezoek is het afschaffen van visum en het vestigen van een ambassade in Paramaribo om de betrekkingen met Caricomlanden aan te halen. Suriname zal een ambassadepost openen voor het aanhalen van betrekkingen met andere Afrikaanse landen.

Ons land kan technische assistentie bieden voor malariabestrijding. "Suriname behoort tot de toplanden waar op effectieve wijze de malariamuskiet is bestreden en de ziekte die dit insect overbrengt onder controle is", zegt het persbericht. Equatoriaal-Guinea kampt met een zeer ernstige malariaprobleem dat jaarlijks veel mensenlevens eist.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May