Partijen KTPI vandaag weer voor de rechter
10 Jul 2012, 00:00
foto


Het hoofdbestuur van de KTPI, onder leiding van Willy Soemita en parlementariër Oesman Wangsabesari moeten vandaag weer voor de rechter verschijnen. Wangsaberasi krijgt voorlopig van de rechter het gelijk aan zijn zijde. Alle besluiten die het hoofdbestuur van de KTPI heeft genomen over het royement van Wangsabesari zijn geschorst.

“Het betekent dat ik nog altijd ondervoorzitter ben van de KTPI en lid van het hoofdbestuur”, zegt de parlementariër aan Starnieuws. Volgens hem heeft de rechter ook bepaald dat de eis van het hoofdbestuur van de partij om Wangsabesari de naam ‘KTPI nieuwe stijl’ te laten gebruiken, is afgewezen.

Schikking treffen
Volgens Soemita, is er wel sprake van een schorsing van het royement, maar is de rechtszaak nog niet geëindigd. Daartoe zal vandaag een poging worden gedaan. Beide partijen moeten voor de rechter verschijnen om afspraken te maken. Volgens Wangsabesari gaat het om afspraken om de komende verkiezingen binnen de partij, nadat de rechter het royement ‘ongedaan’ heeft gemaakt. Volgens Soemita gaat het om een poging van de rechter een schikking te treffen met beide partijen.

Wangsabesari zegt voorgesteld te hebben een consensuslijst samen te stellen voor de verkiezingen van een nieuw hoofdbestuur voor de KTPI. Op die lijst kunnen er kandidaten komen van het kamp van Soemita én dat van Wangsabesari. “Ik heb helemaal geen problemen te werken met Soemita”, zegt Wangsabesari. Soemita zegt dat niet hij maar de KTPI een probleem heeft met de parlementariër die volgens hem zich niet houdt aan de orde van de partij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May