Koude golf in Chili eist slachtoffers
09 Jul 2012, 17:00
foto
Dak- en thuislozen kunnen de koude temperaturen in opvangcentra van de overheid overbruggen. (Foto: Reuters)


In Midden- en Zuid-Chili zijn tot nog toe zestien dak- en thuislozen omgekomen door extreme temperaturen die ver onder het vriespunt komen. In het weekend zijn twee slachtoffers van de kou gevonden in de hoofdstad Santiago.

In sommige delen van de stad is de temperatuur gedaald tot -8 °C, maar weerdeskundigen voorspellen dat de koude golf in de komende tijd zal afnemen.
Temperaturen onder het vriespunt in Midden- en Zuid-Chili hebben geleid tot de dood van 16 dak- en thuislozen nu toe dit jaar, ambtenaren zeggen. Chili telt ongeveer 12.000 dak-en thuislozen, waarvan ongeveer de helft ‘woont’ in de hoofdstad Santiago.

De Chileense president, Sebastian Pinera, heeft een beroep gedaan op de samenleving om dak- en thuislozen te helpen naar de centra die de overheid voor hen heeft gecreëerd om de extreme koude golf te overbruggen. Hij zei dat het zorgen van accommodatie heeft bijgedragen tot vermindering van het aantal dodelijke slachtoffers tijdens de winterse periode op het zuidelijk halfrond.
Winterse extreme temperaturen eisten 150 slachtoffers in 2010. Vorig jaar waren dat er ongeveer 50.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May