Zamuel nieuwe bestuursopzichter Kwakoegron
09 Jul 2012, 08:00
foto
Bestuursopzichter Juliana Zamuel van Kwakoegron


Juliana Zamuel is geïnstalleerd als bestuursopzichter (bo) te Kwakoegron in het district Brokopondo. Voor het dorp en de bestuursdienst is de installatie welkom, gezien de onderbezetting van dit orgaan.

Districtssecretaris Roozer hoopt dat met versterking van Zamuel het werk van de bestuursdienst optimaal kan worden gedaan. De nieuwe bo is afkomstig uit het dorp zelf. Roozer drukte haar op het hart geen rekening te houden met familie en vrienden, maar altijd met gelijke maat te meten. Alleen zo kan een ieder zich in het gebied vertegenwoordigd voelen door de bestuursdienst, sprak hij bij de installatie vrijdag.

Zamuel zei zich te laten leiden door de dagtekst "in de mate waarmee u meet, zal u gemeten worden.” Ze wil de problemen waarmee het gebied kampt, waaronder de watervoorziening, kwikvervuiling en de gebrekkige elektriciteitsvoorziening, samen met haar andere collega’s van de bestuursdienst aanpakken. De nieuwe bo zal binnenkort de markt van Kwakoegron openen, waarbij de lokale bevolking haar goederen aan de man kan brengen. De dorpsbewoners hoeven dan niet perse naar Paramaribo om hun inkopen te doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May