Jeugdparlement wil 100% verhoging studiegelden
08 Jul 2012, 04:00
foto
De openbare vergadering van NJP, zaterdag.


Het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) vindt de studiegelden voor de scholieren veel te weinig en wil het liefst een verhoging van 100%. Dit zegt ondervoorzitter Praathna Sital van het NJP aan Starnieuws. Dit voorstel werd zaterdag in de openbare vergadering met achttien stemmen voor en één onthouding aangenomen. Er waren negentien leden aanwezig.

Sital merkt op dat de bedragen die nu uitgekeerd worden aan de scholieren achterhaald zijn. Zij kunnen niet meer voorzien in hun behoeften. Hierdoor zijn de jongeren niet meer in staat om de extra kosten die gemaakt worden te betalen. Daarom wordt er aangedrongen op de verhoging.

Drie maanden
Sital merkt op dat de studietoelage sedert 2006 niet aangepast is. Voor HAVO, VWO, Kweekscholen, Natin, IMEAO, BVF is dat SRD 141 per kwartaal. De hoofdkleuterleidsters ontvangen SRD 183 per kwartaal, maar hebben geen vrijstelling van boekenhuur. Het schakeljaar van de universiteit biedt de studenten SRD 240 per kwartaal aan en hbo'ers en studenten van de universiteit krijgen SRD 255 per kwartaal.

Het NJP verzoekt president Desi Bouterse en de minister van Onderwijs & Volksontwikkeling, Shirley Sitaldin om binnen drie maanden ertoe over te gaan om de verhoging door te voeren. Sital is ervan overtuigd dat dit voorstel van het NJP gehonoreerd zal worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May