Operatie ‘Tigri barba’ succesvol in Nickerie
07 Jul 2012, 12:05
foto
Stanley Benschop, gewestelijk politie commandant van Nickerie.


Een politie-eenheid heeft vrijdagavond een actie uitgevoerd onder de codenaam ‘Tigri barba’ in Nieuw Nickerie. Er is een onder andere een inval gepleegd in een hotel waar ook een carwash actief is. "We hebben in criminele haarden invallen gepleegd en er zijn veiligheidscontroles gehouden", zegt Stanley Benschop, gewestelijk politiecommandant aan Starnieuws.

De acties zijn om 22.00 uur gestart en zijn doorgegaan tot 02.00 uur in de ochtend. Er zijn 33 aanhoudingen verricht en een aantal goederen dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is, is in beslag genomen. Zeventien van de aangehoudenen zijn Guyanezen en waarschijnlijk zijn er een paar zware jongens uit Guyana in de groep. Zij komen in Suriname criminele handelingen plegen en gaan terug naar Guyana. "Wij denken dat ongeveer tien van de jongens in deze groep zitten", zegt Benschop.

Het gaat om een landelijke operatie onder leiding van commissaris Krishna Mathoera, van het managementteam van de korpsleiding. De politie heeft ook vuurwapen geweld gepleegd, omdat een van de verdachten zich verzette. De verdachte is in zijn zitvlak geraakt en is onder politie begeleiding in het Streekziekenhuis opgenomen, zegt Benschop. Er zijn heel wat spullen in beslag genomen. Nadere details kunnen nu niet verstrekt worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May