Ingezonden: Een nieuwe baan
08 Jul 2012, 08:00
foto


Ik zit net in mijn auto, wanneer de telefoon gaat. Een afgeschermd nummer. Wanneer ik opneem hoor ik aan de andere kant van de lijn een vrouwenstem. “Hallo Gerard met Shirley”. “Shirley?”
Ja Shirley Sitaldin. Ik moet echt even nadenken, want ik kom tenslotte uit Nederland en ken natuurlijk niet iedereen . “De minister van onderwijs, Gerard. Zou je misschien even naar het ministerie kunnen komen, want ik heb een nieuwe baan voor je”. “Maar ik heb al een baan “.

“Dat kan wel zo zijn, maar vanaf nu ben je de nieuwe directeur van Minov”.”Maar ik heb helemaal niet naar die baan gesolliciteerd”. “Dat weet ik ook wel, maar iemand moet het tenslotte doen en mijn keus is op jou gevallen”. “Maar minister, waren er dan geen andere mensen die misschien meer geschikt zijn voor die baan en die hem dan ook graag wel hadden willen hebben”. “Mijn keuze is op jou gevallen, ik zag je naam ergens staan en dacht dat is de man voor de job”. “Maar ik denk dat ik niet de kwaliteiten voor die baan heb”. “ Luister Gerard, ik heb natuurlijk wel even snel rondgevraagd, en ik heb gehoord dat er in je naaste omgeving genoeg mensen zijn die werkzaam zijn in het onderwijs, dus die kunnen je wel af en toe van advies dienen. Over die kwaliteiten zou ik niet te zeer in zitten. Ik ben tenslotte ook wel Minister van Onderwijs geworden, dus dat hoeft niet het probleem te zijn. Kom nu maar snel naar het ministerie, dan kan ik de mensen daar even vertellen dat jij de nieuwe baas bent. Ik zie je daar over een half uur.

Ik heb snel mijn telefoon uitgezet omdat ik bang ben dat er mij straks nog meer bestuurlijke banen worden aangeboden door b.v. Ramon Abrahams, omdat mijn neefje stratenmaker is, of Alice Amofo, omdat mijn oom Henk wat doet in de huizenbouw, of Edward Ciriel Jeffry Belfort omdat buurman Fred onlangs nog vastzat voor geweldpleging en openbare dronkenschap. Hij kent justitie en politie van binnen en van buiten.
Wanneer we even rond om ons heen kijken hebben we allemaal wel deskundigheid in huis.

Voordat je het weet ben je onderweg naar je nieuwe baan.

Gerard Davina, Nederland
Betrokken maar kritische volger van de Surinaamse samenleving
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May