Leger en politie bezig met opsporing Braziliaanse bende
06 Jul 2012, 03:00
foto
De politie en leger in Albina hebben acht namen en foto's van verdachten gekregen die opgespoord worden.


Eenheden van het Nationaal Leger en de politie zijn actief bezig om Braziliaanse bendeleden die illegaal in het land vertoeven op te sporen. "Er zijn extra manschappen naar het binnenland gestuurd om de criminelen op te sporen die betrokken zijn bij incidenten in Frans-Guyana. Wij willen voorkomen dat zij via ons grensgebied ontkomen", zegt Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, aan Starnieuws.

De politie van Albina heeft namen van acht Brazilianen gekregen die worden opgespoord. Deze Braziliaanse gewapende mannen hebben de vorige week twee militairen in het goudwinningsgebied Dorlin nabij Maripasoela doodgeschoten. Twee gendarmes raakten bij die actie gewond.

Linscheer zegt dat de mannen aangehouden kunnen worden als ze zich op Surinames grondgebied begeven. "Zij zijn dan in ieder geval illegaal hier", benadrukt hij. Het komt vaak voor dat criminele acties gevoerd worden aan de Franse kant, waarna de bendeleden de grens oversteken. Omgekeerd is dat ook het geval. Daarom wordt er tussen beide landen intensief samengewerkt om de grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May